Hjortrimmen Vindmøllelaug

Tilbage til forsiden

Køb og salg af andele - se nederst på denne side !

Forretningsfører

Regnskabsfører

Karsten Sjælland
Svanholmvej 5
9400  Nørresundby

Tlf: 9817 7711    Email: revisorks@stofanet.dk


Sekretær

Kjeld W. Johansen
Søndermarken 89
9320  Hjallerup

Tlf: 9828 2740    Email: kjeld@johansen.tdcadsl.dk

Suppleanter
1. Finn Oxholm
2. Tord Marius Lorentsen
Køb og salg af andele:

Du kan frit købe og sælge andele i Hjortrimmen Vindmøllelaug, uden at spørge bestyrelsen.

Husk dog, at evt. handel først er gyldig, når bestyrelsen har påtegnet andelsbeviserne med den nye ejers navn.

Hvis du vil sælge, kan annoncering gennem dagblade/lokalaviser være en mulighed. Du er også velkommen til at bruge GÆSTEBOGEN.

Hvad er handelsværdien for en andel? Tjae - Som alt andet her i livet, bortset fra skatter og afgifter, så er det et spørgsmål om udbud og efterspørgsel!   Den oprindelige pris var 3.970 kr. pr. andel, og hvis man afskriver værdien over 20 år, så er værdien faldet med 198 kr. pr. år.

En anden betragtning er, at møllerne er relativt nye og giver afkast fra den dag man køber andelene i modsætning til investering i nye møller, så værdien er måske stadig som nyprisen?

Endelig skal der tages højde for, at møllerne blev opgraderet i 1998, sådan at den nominelle elproduktion er højere end da møllerne var nye, hvilket kan berettige en højere pris.

Ovenstående tekst er et par år gammel, og sidan da er der som bekendt kommet en elreform, der blandt andet bevirker at den oprindelige afregning på ca. 60 øre/kWh er kraftigt reduceret, så med lidt købmandsregning kunne salgsprisen for en andel godt være 1.200 kr. p.t sammenlignet med en nedskreven værdi på knap 2.400 kr.

Sandsynligvis vil salgsprisen være lidt højere, fordi en investor vil sammenligne det mulige afkast med den lave obligations- og bankrente, men at satse på stærkt stigende energipriser fremover eller bedre afregning gennem lovgivningen vil være ligeså usikkert som at spille på travbanen.

Marts 2004

 

 

 

Tilbage til forsiden